Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Vitaminska salata»Jednostavna salata od kuvane cvekle

Jednostavna salata od kuvane cvekle

Tatyyana BalovaTatyyana Balova
Početnik
4714
Jednostavna salata od kuvane cvekle
Fotografije: Iliana Dimova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Jednostavno začinite - ostalo je lako - i salata je sjana"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • sirće - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Odabere se cvekla spljeskanog oblika, ona je slađa, tamnija, nežnija i ukusnija.

Cvekla se očisti, ne ljušti se, i kuva se jedan sat na tihoj vatri u ekspres loncu.

Nakon što se ohladi (može i pod tekućom hladnom vodom), oljušti se, iseče se na dve polovine, od kojih se svaka seče na kriške, koje se ređaju u tanjir kao crep.

Odozgo se posipa belim lukom isečenim na veoma sitno. Nakon toga se parčići cvekle poprskaju sirćetom, posole se blago i prelivaju se sa malo ulja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: