Domaće griz knedle

VecaVeca
Početnik
264
80
24
3
22/08/2019
"Recept koji podseća na neodoljivu bakinu kuhinju "
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano236
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - 1 kašičica
  • griz - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Za knedle: Žumance odvojiti od belanceta. Belance umutiti viljuškom u čvrst šam, dodati žumance i izmešati. Posoliti, dodati ulje i sjediniti viljuškom. Dodavati kašiku po kašiku griza, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.

Supu skuvati po svom receptu.

Kašičicu umočiti u vrijuću supu, vaditi knedle i spuštati u supu. Kuvati oko 15 minuta (po potrebi i kraće, ukoliko knedle budu skuvane).

Savet: Voditi računa o tome da knedle ne budu isuviše tvrde, ali i da se ne raspadaju.

Služiti toplo. Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar