Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Knedle sa višnjama

Knedle sa višnjama

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4215
Knedle sa višnjama
Fotografije: Lenka
1 / 4
21/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
"Knedle sa višnjama - odlična ideja za desert"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • brašno - 1/2 kg
  • jaje - 1 kom.
  • so
  • prezle
  • mleveni orasi
  • maslac - 1 kašika
  • višnje - 1 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte krompir u ljusci. Skuvan krompir odmah procedite i ostavite da se prosuši i prohladi tek toliko da možete da ga ogulite. Na radnu površinu stavite brašno i preko njega ispasirajte skuvan i oguljen krompir. u sredini napravite udubljenje i dodajte jaje.

Postepeno sve umešajte u testo. Bitno je da testo što brže umesite. Dužim mešenjem postaje sve lepljivije, a to vas onda vuče da dodajete još brašna i na kraju od finih i mekih gomboca dobijete gumene ciglice. Ne treba da dodajete previše brašna, jer testo za gomboce i treba da ostane malo lepljivo.

Umešeno testo razvucite na debljinu, otprilike 0, 5 cm i isecite ga na kvadrate veličine nešto malo manje od 10x10 cm. Možete i na manje kvadrate ako volite manje gomboce, što znači da možete i na veće ako volite one veeelike knedle. Stvar ukusa i vaše procene. Ni u jednom slučaju nećete pogrešiti, jedino što za veće knedle vam treba više višanja i obratno.

Na kvadrate od testa poslažite višnje, 3 ili 4 ili 5-6 zavisi od toga koliko može da stane. Krajeve testa presavijte unakrst, a rukama formirate knedle.

U dubokoj šerpi na malo putera upržite par kašika prezle i mlevenih oraha.

Napravljene knedle spuštajte u šerpu sa provrelom vodom i kuvajte ih dok ne isplivaju na površinu, svega par minuta, što takođe zavisi od njihove veličine.

Knedle sa višnjama vadite rešetkastom kašikom i kad se ocede od vode, spuštajte ih u uprženu prezlui orahe. Šerpu sa skuvanim knedlama malo protresite da se knedle sa svih strana uvaljaju u prezlu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: