Makarone sa jogurtom

VecaVeca
Kuvar
402
26
2k
33
4
26/08/2019
"Od italijana smo pozajmili fantastičnu kulinarsku ideju - makarone kombinujemo kako želimo"
Priprema35 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 389
  • Pregledi tokom meseca53
  • Pregledi tokom sedmice21
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • makarone - 500 g
  • jaja - 4 komada
  • so - po ukusu
  • crni luk - 1 glavica
  • mleko - 500 ml
  • jogurt - 500 ml
  • ulje - 50 ml
  • Za posipanje
  • kačkavalj - 150 g
  • Za upržavanje luka
  • ulje - po potrebi
  • Za kuvanje makarona
  • voda - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Na zagrejanom ulju upržiti sitno seckan crni luk (da dobije staklastu boju). Ostaviti da se ohladi.

Vodu usuti u dublju šerpu i staviti na vatru. Kad provri dodati makarone i skuvati ih (ali napola-da ne budu skroz skuvane). Precediti ih. U odgovarajućoj posudi razmutiti jaja ručnom žicom za mućenje, dodati jogurt, mleko, ulje, posoliti. U sve to umešati propržen crni luk. Izmešati.

Dodati makarone. Promešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

Pekač (ili pleh) premazati uljem i uliti pripremljenu smesu. Prekriti alu-folijom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta. Pred kraj pečenja skloniti foliju, vratiti pekač u rernu i jelo peći još 5 minuta.

Gotovo jelo izvaditi iz rerne, posuti rendanim kačkavaljem, servirati i poslužiti.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar