Belgijski vafli

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73173
07/09/2019
"Savetujemo vam da naučite kako se na engleskom, nemačkom i francuskom kaže Želimo još tih belgijskih vafla "
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano114
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte mleko do 30-35 g i rastvorite u njemu kvasac. Ostavite na toplom nekoliko minuta. Za to vreme odvojte žumanca od belanaca muteći belanca u čvrst sneg sa prstohvatom soli.

Prosejte brašno, napravite u sredini udubljenje u stavite unutra sveže mleko, kiselu vodu, istopljeni maslac i žumanca. Umutite smesu veoma dobro da ne dopustite da se stvore grudvice.

Pred kraj pažljivo dodajte belanca i dobro promešajte.

Ostavite na toplom 45 minuta da naraste. Pecite vafle u pekaču za vafle, garnirajte sa slatkom po izboru i servirajte ih tople prethodno ih posipajući vanilin šećerom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar