Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Galete»Belgijski vafli

Belgijski vafli

MarianeMariane
Džedaj
14947
Belgijski vafli2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Savetujemo vam da naučite kako se na engleskom, nemačkom i francuskom kaže Želimo još tih belgijskih vafla"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 7 g, suv
  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 1 šolja
  • kisela voda - 1 šolja
  • maslac - 80 g
  • šećer - 1 kašika, vanilin
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte mleko do 30-35 g i rastvorite u njemu kvasac. Ostavite na toplom nekoliko minuta. Za to vreme odvojte žumanca od belanaca muteći belanca u čvrst sneg sa prstohvatom soli.

Prosejte brašno, napravite u sredini udubljenje u stavite unutra sveže mleko, kiselu vodu, istopljeni maslac i žumanca. Umutite smesu veoma dobro da ne dopustite da se stvore grudvice.

Pred kraj pažljivo dodajte belanca i dobro promešajte.

Ostavite na toplom 45 minuta da naraste. Pecite vafle u pekaču za vafle, garnirajte sa slatkom po izboru i servirajte ih tople prethodno ih posipajući vanilin šećerom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: