Kebap u patlidžanu

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77303
07/09/2019
"Punjeni patlidžan na sasvim drugom nivou - jedeš i ne možeš da se zaustaviš "
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano206
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 600 - 700 g
  • patlidžan - 4 - 5 komada
  • luk - 2 vezice, mladi
  • paradajz - 4 komada
  • brašno - 1 puna kašika
  • ulje - 1 šolja
  • vino - 1/2 šolje, belo
  • jaja - 2 - 3 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • peršun
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se opere, iseče se na polovine i izdubi se kao čamac. Posoli se i ostavlja se 30 minuta razrezom na dole, da se ocedi od gorkog soka. Nakon toga se isprži u pola masnoće.

Meso se iseče na sitne parčiće i dinsta se u preostalom ulju. Dodaje se sitno isečena unutrašnjost patlidžana i krupno isečen luk. Nakon što se izdinstaju, posipa se brašnom i zaprži se dok ne postane zlatasto.

Dodaje se i oljušten i isečen paradajz, beli luk i peršun. Na kraju se stavlja aleva paprika i so. Smesa se prelia vinom i sa malo hladne vode. Vri na tihoj vatri dok meso ne omekša.

Isprženi patlidžan se puni kebapom. Poređa se u posudu za pečenje, preliva se preostalim sosom i malo vode i peče se u rerni. Na kraju se preliva umućenim jajima i dopeče se.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar