Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pohovani patlidžan u paradajz sosu

Pohovani patlidžan u paradajz sosu

Ivan PaunovIvan Paunov
Šegrt
7011141
Pohovani patlidžan u paradajz sosu
Fotografije: Ivan Paunov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Pohovani patlidžan sa paradajz sosom ili kako sa običnim proizvodima pripremiti nešto fenomenalno ukusno."

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • so
  • jaja - 2 komada
  • biber
  • suvi origano
  • čubar
  • brašno - 100 g
  • prezle - 100 g
  • paradajz - 500 ml, pasirani
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Pohovani patlidžan sa paradajz sosom ili kako sa običnim proizvodima pripremiti nešto fenomenalno ukusno.

Ispecite patlidžan u rerni, a zatim ga oljuštite.

Na malo masnoće propržite luk i beli luk i prelijte ih sokom od paradajza.

Začinite solju, biberom, origanom i čubrom i šećerom.

Zgnječite patlidžan, ali ostavite dršku da ostane.

Patlidžan pohujemo u brašnu, jajima, prezlama i pržimo na masnoći.

Poslužite uz paradajz sos. Prijatno!

Pogledajte i jedinstveno ukusne recepte za punjeni patlidžan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: