Domaći prženi ćevapi

VecaVecaPočetnik1776212
03/09/2019
"Koliko ćevapčića da napravite za ručak ili večeru? Što više, to bolje "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano72
  • Pregledi tokom meseca71
  • Pregledi tokom sedmice48
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mešano mleveno meso - 500 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica, slatka
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • beli luk - 2 čena
  • svinjska mast - 1 kašičica
  • peršun - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso staviti u dublju posudu, dodati seckan peršun, posoliti i pobiberiti po ukusu, umešati alevu papriku, sitno seckani beli luk. Dodati svinjsku mast i sodu bikarbonu. Sve umesiti.

Prekriti alu-folijom i ostaviti u frižider bar do sutradan, da prenoći. Idealno bi bilo da smesa odstoji u frižideru 30 sati.

Uzimati po malo smese, oblikovati ćevape. Pržiti ih na roštilju ili gril tiganju.

Služiti uz prilog po želji. Prijatno!

Napomena: U vreme pripreme nije uračunato vreme koje je potrebno da smesa odstoji u frižideru (do sutradan, ili 30 sati).

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar