Domaći prženi ćevapi

VecaVeca
Šef kuhinje
7083952k3279
Domaći prženi ćevapi
Fotografije: Lenka
2 / 6
03/09/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Koliko ćevapčića da napravite za ručak ili večeru? Što više, to bolje"

Potrebni sastojci

  • mešano mleveno meso - 500 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica, slatka
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • beli luk - 2 čena
  • svinjska mast - 1 kašičica
  • peršun - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso staviti u dublju posudu, dodati seckan peršun, posoliti i pobiberiti po ukusu, umešati alevu papriku, sitno seckani beli luk. Dodati svinjsku mast i sodu bikarbonu. Sve umesiti.

Prekriti alu-folijom i ostaviti u frižider bar do sutradan, da prenoći. Idealno bi bilo da smesa odstoji u frižideru 30 sati.

Uzimati po malo smese, oblikovati ćevape. Pržiti ih na roštilju ili gril tiganju.

Služiti uz prilog po želji. Prijatno!

Napomena: U vreme pripreme nije uračunato vreme koje je potrebno da smesa odstoji u frižideru (do sutradan, ili 30 sati).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Lenka
Lenka
Super recept.
09.04.2021 15:14