Ćevapi na ražnjiću

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Ćevapi na ražnjiću1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Zato što su tako ukusniji, a i zgodniji za jelo"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, mešavina
  • beli luk - 2 čena
  • crni luk - 1 glavica
  • ljuta paprika - 1 komad, zelena
  • crvena paprika - 1/2 komada
  • so
  • biber
  • kumin - 1 kašičica, smrvljen
  • bulgur - 1 šoljica
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte bulgur sa dovoljnom količinom vode (oko 3-4 šoljice). Nakon toga, ako ima potrebe, ocedite višak tečnosti i ostavite bulgur da se ohladi.

Umesite mleveno meso sa sitno naseckanim lukom, belim lukom, ljutom paprikom i crvenom paprikom. Kada dobro umesite mleveno meso sa začinima, ostavite ga na 1 sat u frižideru.

Nakom toga, meso promešajte sa bulgurom. Nauljenim rukama uzimajte od smese mesa i oblikujte ga dlanovima. Dobijene ćevape nanižite na drvene štapiće za ražnjiće i dobro ih pritisnite.

Gotove ražnjiće ispecite na nauljenom gril tiganju, a pre prženja možete da na njih pospete malo susama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: