Način pripreme
1. Bulgur potopite u vruću vodu oko 30 minuta, da nabubri. Dobro ga ocedite, ako nije upiso svu tečnost, pa ga onda pomešajte sa mlevenim mesom.
2. Dodajte jaje, mlevene bademe i luk koji ste veoma sitno isekali ( a možete ga i narendati).
3. Dodajte so, začine i iseckan peršun. Dobro promešajte, pa pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižiderda odstoji 2 sata.
4. Napravite ćevape, tako što prvo napravite lopticu, pa zatim dlanovima valjate dok ne dobijete izduženi oblik. Od svih sastojaka dobijate 7 ćevapa.
5. U tepsiju obloženu papirom za pečenje ili samo malo nauljanoj poređajte ćevape. Preko ih poprskajte maslinovim uljem i pecite na 190 stepeni dok ne porumene. Gotovi su za 15 minuta, mada je svaka rerna različita, pa je dobro da pazite na njih.
6. Poslužite ćevape sa garnirom od svežih krastavaca, koji odlično upotpunjuju ukus ćevapa. Možete ih kombinovati i sa vašim omiljenim sosom.
Uživajte!