Način pripreme
Ako želite da ćevapi ne budu toliko ljuti, možete da uklonite ljuti čili sos iz recepta.
U veliku posudu stavite dve vrste mlevene junetine, kukuruzno brašno, jaje, sitno iseckani crni luk i beli luk, nanu, ljuti čili sos, kumin, kardamon.
Dobro umesite rukama i podelite na dvanaest jednakih delova ili prema tome koliko želite da budu veliki ćevapi. Navlažite ruke vodom i oblikujte ćevape od mlevenog mesa oko štapića za ražnjić. Možete koristiti drvene ili metalne štapiće željene veličine. Cilj je dobiti nešto poput šiš ćevapa.
Zagrejte roštilj i podmažite ga sa malo masnoće. Stavite gotove ćevape i pecite ih na umerenoj vatri desetak minuta, ne zaboravljajući da povremeno okrećete ražnjiće. Gotove pikantne ćevape sa roštilja servirajte uz posudu sa vašim omiljenim sosom.