Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćevap»Pikantni ćevapi na roštilju

Pikantni ćevapi na roštilju

Georgi ChechevGeorgi Chechev
Početnik
865
Pikantni ćevapi na roštilju
Fotografije: Zori
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"Šta god da kažemo, večera je uvek ukusnija uz ćevape na roštilju - i toplija, ako su ćevapi ljuti"

Potrebni sastojci

  • mlevena junetina - 750 g, sitno mlevena
  • mlevena junetina - 250 g, krupno mlevena
  • kukuruzno brašno - 2 kašike
  • jaja - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • nana - 2 kašike. sveža
  • čili sos - 1 kašičica, ljuti
  • kumin - 1 kašičica
  • kardamon - 1/2 kašičice, zrna
* merne jedinice

Način pripreme

Ako želite da ćevapi ne budu toliko ljuti, možete da uklonite ljuti čili sos iz recepta.

U veliku posudu stavite dve vrste mlevene junetine, kukuruzno brašno, jaje, sitno iseckani crni luk i beli luk, nanu, ljuti čili sos, kumin, kardamon.

Dobro umesite rukama i podelite na dvanaest jednakih delova ili prema tome koliko želite da budu veliki ćevapi. Navlažite ruke vodom i oblikujte ćevape od mlevenog mesa oko štapića za ražnjić. Možete koristiti drvene ili metalne štapiće željene veličine. Cilj je dobiti nešto poput šiš ćevapa.

Zagrejte roštilj i podmažite ga sa malo masnoće. Stavite gotove ćevape i pecite ih na umerenoj vatri desetak minuta, ne zaboravljajući da povremeno okrećete ražnjiće. Gotove pikantne ćevape sa roštilja servirajte uz posudu sa vašim omiljenim sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: