Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Meze»Pileća krilca na kantonski način

Pileća krilca na kantonski način

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Pileća krilca na kantonski način2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Još detalja spremanja najukusnijih krilaca u rerni naučićete ovde"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 900 g
  • sos hojsin - 3 kašike
  • soja sos - 2 kašike
  • susamovo ulje - 1 kašika
  • beli luk - 1 čen
  • đumbir - 2, 5 cm, koren
  • šeri - 1 kašika
  • sos - 2 kašike, čili sa pasuljem
  • smeđi šećer - 2 kašike
  • sirće - 2 kašičice, vinsko
  • indijski orah - 50 g
  • mladi luk - 2 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 220 stepeni nekoliko minuta pre pečenja. Pomešajte hojsin sos, soja sos, susamovo ulje, beli luk i đumbir. Dodajte šeri, čili sos od pasulja, sirće i šećer u malu šerpu sa 6 kašika vode.

Stavite smesu da provri i sklonite s vatre. Poređajte krilca u posudu za pečenje i namažite ih pripremljenom smesom. Pokrijte folijom za pečenje i zapecite ih 25 minuta. Sklonite foliju i zapecite ih još 5 minuta. Smanjite rernu na 190 stepeni.

Pospite krilca isečenim indijskim orahom i mladim lukom. Vratite ih u rerni i zapecite 5 minuta. Servirajte odmah.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: