Ukrajinska salata sa krompirom i maslinama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
15/09/2019
"Krompir salata bogatog ukusa, koju serviramo ne samo u posebnim prilikama "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano125
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 700 g
  • masline - 200 g
  • luk - 1 glavica, crni
  • peršun - 1 vezica
  • sirće - 1 kašičica
  • ulje - 70 ml
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice, mleveni
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti, kuva se i seče na četvrtine.

Sprema se dresing, tako što se mešaju sriće, so, ulje i začini. Dresingom se preliva topli krompir i meša se.

Luk se seče na tanke kolutove. Peršun s seče na sitno. Krompir se pomeša sa lukom i peršunom, dodaju se masline i salata se servira.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar