Način pripreme
Luk iseći na rebarca, beli luk na listiće, a krompir na kriške.
Na umereno zagrejanom maslinovom ulju pržiti luk uz dodatak malo soli. Kada počne da se karamelizuje dodati beli luk, pržiti još par minuta i preručiti u dublju činiju.
Zagrejati rernu na 210°C.
Pleh obložiti papirom za pečenje.
U tiganj doliti još ulja, sačekati da se zagreje i propržiti krompir, u nekoliko tura, tek da samo malo porumeni.
U međuvremenu ribu posoliti, pobiberiti i poprskati limunovim sokom.
Preručiti i krompir u činiju sa lukom, dodati začinsko bilje, masline i pažljivo promešati.
Na preostalom ulju, u tiganju koji je još uvek vruć, na isključenoj ringli zagrejati filete ribe po par sekundi sa obe strane.
Na sredinu pleha položiti ribu, a pomešani krompir i luk sa maslinama rasporediti sa strane.
Peći oko 20 minuta u zagrejanoj rerni.