Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Punjene pečurke»Pečurke punjene slaninom, povrćem i kačkavaljem

Pečurke punjene slaninom, povrćem i kačkavaljem

Rusiana MihailovaRusiana Mihailova
Pomoćnik kuvara
7327396
Pečurke punjene slaninom, povrćem i kačkavaljem
Fotografije: Rusiana Mihailova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
7
"Jednom rečju - to je luksuz - ostaje sada i da ga probate"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 7 - 8 velikih
  • luk - 1 glavica
  • celer - 2 - 3 struka
  • šargarepa - 1 narendana
  • slanina - 200 g, na kockice
  • povrće - 150 g, miks povrća iz konzerve, ili zamrznuto
  • maslac - 60 g
  • kačkavalj - 150 g, narendan
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistimo pečurke od panjića. Panjići se iseku na sitno zajedno sa lukom. Zapržimo ih u pola maslaca, dodajem šargarepu i celer.

Promešamo, začinjavamo solju i biberom, nakon toga se dodaju slanina i povrće.

Zapržimo bar još 5-10 minuta dok ne omekšaju.

Pečurke punimo ovom smesom, prelivamo preostalom polovinom maslaca i zapečemo dok ne budu polu gotove. Deset minuta pre nego što se završi pečenje vadimo ih iz rerne i posipamo obilno rendanim kačkavaljem.

Dopečemo dok ne postane zlatasto.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: