Gnezda

yanayana
Početnik
1
Gnezda1 / 2
22/09/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Evo ga na kraju - tačan recept za klasična ptičija gnezda u rerni"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • jaja - 3 komada
  • maslac
  • hleb - 5 kriški
  • salama - ili čajna
  • kačkavalj
  • peršun - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se oblikuje kao hlepčić, nakon što se pomeša sa začinima po ukusu i oceđenim hlebom, natopljenim u vodi ili mleku.

Nakon toga preko hlapčića od mesa u blago udubljenje u sredinu stavljate kačkavalj, isečenu salamu ili čajnu.

Pečete u podmazanoj posudi za pečenje u umereno zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo. Po želji razbijate po jedno jaje odozgo.

Servirate sa ukrasom od svežeg peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti