Domaće teleće kobasice

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Domaće teleće kobasice
Fotografije: Anika Voit
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Ukupno
70 min.
"Teško ćete naći ukusnije od telećih kobasica, a i zašto da tražite kad imate ovaj recept"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 5 kg
  • svinjske grudi - 1, 5 kg
  • slanina - 500 g
  • so - 20 g
  • smeđi šećer - 15 g
  • čubar - 50 g
  • aleva paprika - 15 g
  • kumin - 20 g
  • biber - 20 g
  • goveđa creva - za punjenje
* merne jedinice

Način pripreme

Spremite meso za mlevenje. Isecite ga na manje parčiće i potražite žile, tetive i masnoće koje odsečete i bacite.

U sveže samleveno meso se dodaju začini.

Zamesimo teleće mleveno meso mnogo dobro. Pokrivamo posudu streč folijom i stavljamo na tamno i hladno mesto.

Tako stoji 24 sata, dok za to vreme povremeno ponovo razmesimo mleveno meso.

Natopite goveđa creva u posudi sa toplom vodom.

Red je da napunimo i teleće kobasice. Za tu svrhu koristimo specijalnu mašinu.

Creva prethodno možete da isečete na jednaku veličinu ili ako imate više iskustva pri samom punjenju da ih prevežete na svakih 20 cm.

Gotove domaće teleće kobasice izbušite iglom da izađe suvišan vazduh iz njih.

Zavežite čvrsto i stavite na hladno i provetrivo mesto. Svaki dan ih izvaljajte oklagijom ili flašom od piva.

Nakon nedelju dana su spremne za konzumaciju.

Možete da konzumirate domaće teleće kobasice ispečene u rerni, na roštilju ili tiganju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: