Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Tikvice iz rerne»Zapečene tikvice sa jajima i sirom

Zapečene tikvice sa jajima i sirom

MarianeMariane
Džedaj
14947
Zapečene tikvice sa jajima i sirom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Savršene punjene tikvice, koje čak potpuni novajlija u kuhinji može da spremi"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada, male
  • jaja - 3 komada
  • sir - 250 g
  • mladi luk - 2 struka
  • beli luk - 1 struk, mladi
  • mirođija - 1 kašika, sitno isečena
  • peršun - 1/2 kašike, sitno isečen
  • so
  • biber po ukusu
  • kiselo mleko - 500 g
  • beli luk
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite tikvice na pola po dužini i pažljivo izdubite njihovu unutrašnjost kašikom. Blanširajte ih u vreloj posoljenoj vodi 4-5 minuta i izvadite na kuhinjski ubrus, da se dobro ocede.

U međuvremenu umutite jaja viljuškom i dodajte izmrvljeni sir. Isecite deo unutrašnjosti tikvica na male kocke i dodajte ih u smesu od jaja.

Dodajte sitno isečen mladi luk i beli luk, kao i usitnjene zelene začine. Začinite solju i biberom i rasporedite preko tikvica.

Poređajte punjeno povrće u posudu za pečenje, dolijte malo vode od blanširanja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo ili oko 30 minuta. Servirajte tikvice preko kiselog mleka u koje ste dodali 1-2 čena presovanog belog luka i malo mirođije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: