Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Zapečena Jela»Zapečene tikvice sa krompirom i kobasicom

Zapečene tikvice sa krompirom i kobasicom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Zapečene tikvice sa krompirom i kobasicom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 5
09/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Drugačija, ali ukusna interpretacija klasičnog ratatuja - ovog puta sa kobasicom i krompirom"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • krompir - 4 komada (mladi)
  • kobasica - 2 komada
  • prezle - 100 g
  • kukuruzno brašno - 3 kašike
  • ulje - 20 - 30 ml
  • so
  • biber
  • mirođija - suva
  • za sos
  • kiselo mleko - 200 g
  • majonez - 100 g
  • beli luk
  • mirođija - sveža
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite tikvice na kolutove. Pospite ih solju i ostavite da se cede sat vremena.

Mladi krompir isecite i blanširajte u ključaloj slanoj vodi na 5 minuta. Ocedite vodu i ostavite da se krompir ohladi.

Pomešajte prezle, kukuruzno brašno, biber i suvu mirođiju.

Isecite i kobasicu (ja sam koristio makedonsku).

Podmažite pleh uljem i počnite sa ređanjem, prvo uvaljajte tikvice i krompir u mešavinu od prezli.

Naizmenično stavljajte namirnice dok ih ne potrošite.

Na kraju prelijte sa malo ulja i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko sat vremena dok jelo ne bude gotovo.

U međuvremenu pripremite sos.

Pomešajte majonez sa kiselim mlekom, dodajte 1 čen belog luka, svežu mirođiju i posolite po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: