Klasične makarone karbonara

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
28/09/2019
"Dovoljno je da znate klasičan recept za sos karbonara, ostalo je jasno, a makarone su ukusne "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano163
  • Pregledi tokom meseca145
  • Pregledi tokom sedmice45
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Makarone se skuvaju u vodi i ocede se. Luk i beli luk se iseckaju. Izdinstaju se u maslacu i kad omekšaju, dodaju im se isečene pečurke.

Smesa se ostavlja da se krčka 5 minuta na slaboj vatri i u nju se ubaci šunka, isečena na kocke.

Posuda se sklanja sa ringle i u nju se dodaju umućena jaja i pavlaka.

Vraća se na vatru i meša se, tako da se sos zgusne. Kada se to desi, sklanja se sa šporeta. Makarone s prelivaju njim i meša se. Posipa se parmezanom i servira se.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar