Način pripreme
Špagete Karbonara s patlidžanom su lakša verzija klasičnog recepta za Karbonaru sa slaninom. Mogu da se naprave i sa tikvicama.
Isecite patlidžan na kockice. Posolite i ostavite na 30 minuta, dok se ne odvoji gorka tečnost. Osušite komade ubrusom.
U tiganju ugrejte šoljicu maslinovog ulja. Ispržite patlidžan oko 7-8 minuta. Izvadite ga na salvetu, kako bi se ocedila masnoća.
U šerpi sa slanom vodom skuvajte špagete prema uputstvu sa pakovanja. Ocedite ih.
U drugom tiganju ugrejte maslinovo ulje sa čenom belog luka. Stavite u ulje špagete, dodajte jaja, dodajte ispržene kockice patlidžana i pospite narendanim parmezanom.
Mešajte jelo dok se jaja ne skuvaju. Začinite biberom.
Poslužite odmah špagete Karbonara sa patlidžanom posute narendanim parmezanom.