Vazdušaste posne katme

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
759
903
01/10/2019
"Šta li rade gurmani tokom posta - prave ukusne posne katme i jedu ih sa apetitom"
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano2 739
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se proseje sa praškom za pecivo i dodaje se prstohvat soli. Sipa se oko jedna šolja vode ili više, da se dobije kaša kao za palačinke. Kane se i malo maslinovog ulja.

Od dobijene smese se uzima kutlača i razliva se na dno sasvim blago namazanog velikog tiganja.

Kada se katma ispeče sa jedne strane okreće se.

Gotove vazdušaste katme mogu da se namažu slatkom po izboru i da se uviju u rolnu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar