Babine posne katme

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
04/10/2019
"Postovi su sjajan povod da spremite i počastite ovim raskošnim katmama "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano291
  • Pregledi tokom meseca61
  • Pregledi tokom sedmice18
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se proseje, a kvasac se rastvara u malo tople vode. Dva sastojka se pomešaju i dodaje se preostala količina vode. Začinjava se solju i šećerom, nakon čega se meša.

Smesa za katme odstoji na sobnoj temperaturi 20 minuta, nakon čega se kutlačom uzima izvesna količina koja se raspoređuje po zagrejanom i namazanom tiganju.

Katme se peku sa obe strane i vade se. Po želji mogu da se namažu maslacem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar