Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Katme»Babine posne katme

Babine posne katme

Fat BertaFat Berta
Džedaj
65017250
Babine posne katme1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Postovi su sjajan povod da spremite i počastite ovim raskošnim katmama"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 1/2 kocke
  • voda - oko 800 ml
  • so - 2 prstohvata
  • šećer - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - za pečenje
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se proseje, a kvasac se rastvara u malo tople vode. Dva sastojka se pomešaju i dodaje se preostala količina vode. Začinjava se solju i šećerom, nakon čega se meša.

Smesa za katme odstoji na sobnoj temperaturi 20 minuta, nakon čega se kutlačom uzima izvesna količina koja se raspoređuje po zagrejanom i namazanom tiganju.

Katme se peku sa obe strane i vade se. Po želji mogu da se namažu maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: