Domaće testo za pice i mekike

03/10/2019
"Ko želi da jede ukusne mekike ujutru, treba da pripremi ovo testo prethodne noći "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano682
  • Pregledi tokom meseca45
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prosevamo brašno u duboku posudu. Posolimo i pomešamo sa kvascem.

Pravimo udubljenje i u sredinu razbijemo jedno jaje. Pomešamo sodu sa kiselim mlekom i sipamo u brašno.

Dodajemo sveže mleko i 3 supene kašike masnoće. Dobro promešamo i obilkujte testo.

Pospemo brašnom površinu na kojoj ćemo mesiti i sipamo testo. Mesimo dok ne prestane da se lepi po dlanovima.

Ovako pripremljeno testo stavljamo u posudu i pravimo udubljenje u sredini.

Pokrivamo streč folijom i ostavljamo da nadođe na toplom dok se unutrašnjost ne sakrije.

Ako nećemo da pripremo pice istog dana, amešeno testo stavljamo u najlon kesu dobro namazanu masnoćom i ostavljamo u frižideru da nadođe na hladnom mestu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar