Sočne ćuftice od divljeg svinje

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
03/10/2019
"Samo za ozbiljne ljude, meraklije i one koji kada idu u goste nose crveno vino - super ukusne ćuftice od divljeg praseta "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano21
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • divljač - 1, 5 kg mesa od divlje svinje
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • prezle - 1/2 šolje
  • so - 2 prstohvata
  • biber - 1/3 šolje, mleveni
  • ulje - 50 ml
  • peršun - 10 strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se očisti od kosti i žila, odstrani se suvišna masnoća. Luk i beli luk se seku na sitno. Dodaju se so i biber.

Meso se iseče na sitno i pomeša se sa lukom i belim lukom. Ova smesa se samelje. Dodaju se prezle i zamesi se mleveno meso. Oforme se ćuftice.

Prže se u tiganju sa zagrejanom masnoćom pri čemu se okreću nekoliko puta, da se dobro isprže sa svih strana. Serviraju se posute sitno isečenim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar