Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ćufte»Sočne ćuftice u sosu od povrća

Sočne ćuftice u sosu od povrća

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411812k155
Sočne ćuftice u sosu od povrća
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
06/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Samo zamislite kako mirišu ove ćuftice - zapravo želimo već sad da ih probamo ponovo"

Potrebni sastojci

  • Ćuftice
  • dvopek - 2 kriške
  • jaje - 1 komad
  • mleveno meso - 500 g
  • soda - 1 kašičica
  • luk - 1 glavica
  • sveže mleko - 200 ml
  • kumin - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • čubar - 1 kašika
  • Paradajz sos
  • paradajz - 1, 5 šolja, konzervisan
  • bosiljak - 1 kašičica
  • beli luk - 2 čena
  • luk - 1 glavica
  • šećer - 1/2 kašičice
  • šargarepa - 1 komad
  • origano - 1 kašičica
  • peršun
  • ulje - 3 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleveno meso u posudu i dodajte u nju usitnjeni luk. Natopite dvopek u blago zagrejanom mleku i čim omekša, ocedite ga i dodajte u posudu.

Dodajte još jedno jaje i sodu, začinite biberom, kuminom i čubrom. Zamesite mleveno meso i stavite u frižider.

Za to vreme spremite paradajz sos. Usitnite luk, šargarepu i beli luk, zapržite ih u zagrejanom ulju.

Dodajte usitnjen paradajz iz konzerve i pospite bosiljkom, solju, šećerom i origanom. Kada sos provri sklonite ga sa vatre.

Od začinjenog mlevenog mesa oblikujte ćuftice. Stavite papir za pečenje u posudu za pečenje i poređajte ćuftice.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite ćuftice 20 minuta. Izvadite i prelijte ih paradajz sosom, vratite u rerni na još pola sata. Pospite usitnjenim peršunom i servirajte.

Sočne ćufitce u sosu od povrća su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: