Način pripreme
Stavite mleveno meso u posudu i dodajte u nju usitnjeni luk. Natopite dvopek u blago zagrejanom mleku i čim omekša, ocedite ga i dodajte u posudu.
Dodajte još jedno jaje i sodu, začinite biberom, kuminom i čubrom. Zamesite mleveno meso i stavite u frižider.
Za to vreme spremite paradajz sos. Usitnite luk, šargarepu i beli luk, zapržite ih u zagrejanom ulju.
Dodajte usitnjen paradajz iz konzerve i pospite bosiljkom, solju, šećerom i origanom. Kada sos provri sklonite ga sa vatre.
Od začinjenog mlevenog mesa oblikujte ćuftice. Stavite papir za pečenje u posudu za pečenje i poređajte ćuftice.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite ćuftice 20 minuta. Izvadite i prelijte ih paradajz sosom, vratite u rerni na još pola sata. Pospite usitnjenim peršunom i servirajte.
Sočne ćufitce u sosu od povrća su gotove.