Način pripreme
Mleveno meso se začinjava jednom glavicom luka, peršunom, solju, crnim biberom, čubarom i jajima (može da se stavi i čen - dva čena presovana) i malo ulja, zato što je mleveno meso dosta posno. Posle u frižider.
Moje mleveno meso je stajalo 48 sati i možda su zbog toga ćuftice ispale odlične!
U jako zagrejanom ulju se prže ćuftice koje se oblikuju kao loptice i uvaljaju se u brašno. Nakon toga se vade, stavljaju se na papirni ubrus da se ocedi masnoća.
Sitno iseckani luk i beli luk se proprže u tepsiji na ringli, sipa se paradajz i smanjuje se ringla koliko je potrebno da se krčka sos.
Posle se stavlja prstohvat šećera, sitno iseckan bosiljak, so, crni biber i belo vino i počinje da se meša dok sos ne počne da se zgušnjava i dok alkohol ne ispari.
Stavljaju se ćuftice unutra i lepo se zalivaju sosom.
U prethodno zagrejanoj rerni na 200°C na otprilike 10-15 minuta se dovršavaju ćuftice sa paradajz sosom dok se sos u potpunosti ne zgusti.
Odozgo se posipa izrendanim parmezanom i stavlja se nazad u rernu i isključuje se! Ćuftice od divljeg zeca u paradajz sosu se ukrašavaju ostalim listićima bosiljka!
Neka vam je slatko!