Rolat sa malinama

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Rolat sa malinama
Fotografije: Veca
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
160 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
185 min.
Porcije
8
"Da li poznajete nekog ko ne voli rolat? Mi ne"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 7 komada
  • šećer - 7 kašika
  • brašno - 7 kašika
  • Za fil
  • slatka pavlaka - 250 ml
  • šećer u prahu - 3 kašike
  • nutela - 1 kašika
  • Za nadev
  • maline - 300 g
  • Za posipanje
  • šećer u prahu - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru: Mikserom umutiti jaja sa šećerom. Potom, mikser isključiti i dodati brašno, pa sve lagano izmešati ručnom žicom za mućenje. Smesu uliti u pleh (od električnog šporeta) obožen pek-papirom. Peći na 180 stepeni 25 minuta.

Gotovu koru izvaditi iz rerne, prekriti je pek-papirom, preko staviti navlaženu kuhinjsku krpu. Ostaviti da se prohladi (5 minuta). Izručiti koru naopačke (da stoji krpa, pa pek papir i na kraju kora).

Sa kore odstraniti pek-papir (na kome je sipana smesa za koru) pa koru urolati sa pek-papirom i navlaženom kuhinjskom krpom na kojima je kora stajala. Ostaviti da se dobro ohladi.

Za fil: Mikserom umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Smesu podeliti na dva dela: u jedan deo dodati nutelu i izmešati, a drugi deo ostaviti takav kakav jeste (beli).

Odviti ohlađenu koru i filovati: U špric za dekorisanje torti staviti beli fil i rasporediti po kori u trakama, praveći razmak za fil sa nutelom. Potom, isto u špric za dekorisanje torti staviti fil sa nutelom i puniti prazna mesta na kori između belih filova.

Preko belog fila rasporediti maline, a preko malina opet špricem za dekorisanje torti naneti beli fil. Lagano urolati i ostaviti da odstoji dva sata (kako bi se stegao). Rolat posuti šećerom u prahu.

Seći na parčad željene debljine, servirati i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: