Domaći demiglas sos

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
06/10/2019
"Za one koji žele da postanu pravi majstori kuvanja "
Priprema20 min.
Kuvanje240 min.
Ukupno260 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano62
  • Pregledi tokom meseca62
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • goveđe kosti - 250 g
  • voda - 700 ml
  • šaragrepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • peršun - 1 komad, koren
* merne jedinice

Način pripreme

Kosti se operu i nalome na parčiće po 5-7 cm. Zaprže se na tiganju sa svih strana. Dodajemo isečen luk, šargarepu i koren peršuna.

Kada kosti postanu svetlo braon prebacuju se u šerpu i doliva se vruća voda.

Kuvaju se 4-5 sati na laganoj vatri, pri čemu se povremeno sklanja pena i masnoća dok se ne zgusne. Gotov bujon se procedi.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar