Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečene trtice u rerni

Pečene trtice u rerni

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Pečene trtice u rerni2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Dosadno je da čistite trtice, alo nakon toga budu toliko ukusno pečene, da ćete videti da se trud isplati"

Potrebni sastojci

  • trtice - 1 kg, pileće
  • belo vino - 1 šolja
  • maslac - 2 kašike
  • biber
  • so
  • majčina dušica
  • piskavica
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće trtice se očiste i operu. Ostavljaju se da ispucaju od vode i poređaju se u podmazanu posudu za pečenje.

Prelivaju se belim vinom, začinjavaju se i stavljaju se u rernu zagrejanu na 200 stepeni.

Peku se dok ne budu gotove, pri čemu se za to vreme mešaju 1-2 puta. Serviraju se sa kuvanim pirinčem ili svežom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: