Način pripreme
Operemo i očistimo trtice od perja i perca ako ih ima, odstranimo masnu žlezdu. Operemo još jednom pod tekućom vodom i ocedimo u cediljki.
U velikoj posudi pomešamo soja sos, univerzalni sos, sok od pola limuna, beli luk u ljuspama, biber i ulje. Stavljamo trtice u posudu i mešamo dobro. Ostavljamo bar 30 minuta da se začine.
Uzimamo posudu za pečenje i pokrivamo je listom aluminijumske folije. Mažemo je s malo ulja.
Nanižemo začinjene trtice na drvene ražnjiće sa malim rastojanjem između njih. Rešamo šiševe u posudu.
Uključujemo rernu na 180 stepeni i uključujemo ventilator i nakon što se zagreje stavljamo trtice da se peku na srednjoj rešetki.
Nakon oko 20-25 minuta su gotove. Serviramo sa kriškom limuna. Čudesno meze za belo vino, pivo ili uzo.
Prijatno!