Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Meze»Pečene pileće trtice u rerni

Pečene pileće trtice u rerni

ZoriZori
Guru
7292375k214
Pečene pileće trtice u rerni
Fotografije: Zori
1 / 8
28/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Hoćete li nam čuvati pileće trtice u rerni dok otrčimo da kupimo još jednu gajbu piva"

Potrebni sastojci

  • trtice - 600 g
  • biber - 1/2 kašičice
  • univerzalni sos - 2 kašike
  • soja sos - 2 kašike
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • ulja - 1/2 kašičice
  • beli luk - 1/4 kašičice, u ljuspama
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistimo trtice od perja i perca ako ih ima, odstranimo masnu žlezdu. Operemo još jednom pod tekućom vodom i ocedimo u cediljki.

U velikoj posudi pomešamo soja sos, univerzalni sos, sok od pola limuna, beli luk u ljuspama, biber i ulje. Stavljamo trtice u posudu i mešamo dobro. Ostavljamo bar 30 minuta da se začine.

Uzimamo posudu za pečenje i pokrivamo je listom aluminijumske folije. Mažemo je s malo ulja.

Nanižemo začinjene trtice na drvene ražnjiće sa malim rastojanjem između njih. Rešamo šiševe u posudu.

Uključujemo rernu na 180 stepeni i uključujemo ventilator i nakon što se zagreje stavljamo trtice da se peku na srednjoj rešetki.

Nakon oko 20-25 minuta su gotove. Serviramo sa kriškom limuna. Čudesno meze za belo vino, pivo ili uzo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: