Čorba sa mesom od šilježeta

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79253
06/10/2019
"Može da nema mnogo sastojaka, ali ukus je jedinstven - zato kuvajte i ni o čemu ne mislite "
Priprema15 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno105 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano27
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • meso od šilježeta - 600 g
  • luk - 2 glavice
  • paprika - 1 komad, zelena
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • rezanca - 100 g
  • jaja - 1 komad
  • biber
  • aleva paprika
  • peršun
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso od šilježeta se skuva u posoljenoj vodi (1, 5-2 litra) sa malo maslinovog ulja. U početku se formira pena, koja treba da se skloni. Nakon toga meso se ocedi od bujona, ali se on ne baca. Meso se seče na kocke i ostavlja se sa strane.

U drugoj šerpi se zaprže luk i paprike. Dodaje se pileći bujon i usitnjeno meso. Stavljaju se i rezanca.

Čorba se zaprži jajetom i kiselim mlekom, posipa se peršunom, biberom i alevom paprikom, nakon čega se skalnja s vatre. Pri konzumaciji može da se začini sokom od limuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar