Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća Supa»Čorba od koprive sa mesom

Čorba od koprive sa mesom

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
2406087762
Čorba od koprive sa mesom
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 3
15/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Čorba od koprive sa mesom uz koju vam želimo prijatno"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 600 g
  • kopriva - 1 posuda, očišćena
  • pirinač - 180 g
  • luk - 2 struka, svež
  • paradajz - 1 komad
  • ulje - 100 ml
  • maslac - 1 kašika
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašika
  • univerzalni začin - 1 kašika, od povrća
  • voda - 1, 5 litar
  • so - po ukusu
  • Za zapršku
  • jaje - 1 komad
  • kiselo mleko - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće meso na komadiće i skuvajte ga u posoljenoj vodi oko 60 minuta. Ako želite možete da koristite i drugu vrstu mesa, samo ga kuvajte malo više.

Zagrejte ulje i u njemu izdinstajte na sitno isečen mlad luk. Dodajte opran i oceđen pirinač i dinstajte 2-3 minuta.

Nakon toga dodajte na sitno isečen paradajz i očišćenu i na sitno isečenu koprivu.

Promešajte dobro. Dodajte začine - biber, alevu papriku i začin od povrća. Kuvajte još 2-3 minuta.

Ocedite od vode skuvano pileće meso i dodajte i njega.

Sipajte oko litar i po tople vode i kuvajte čorbu od koprive oko 30 minuta.

Sklonite sa vatre čorbu sa mesom i pripremite zapršku.

Umutite u maloj posudici jaje i dodajte kiselo mleko. Umutite ponovo i sipajte malo toplog bujona.

Promešajte zapršku i sipajte je u pileću čorbu. Dodajte so po ukusu i kašičicu maslaca.

Promešajte dobro i servirajte gotovu čorbu od koprive i mesa.

Nek vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: