Način pripreme
Isecite pileće meso na komadiće i skuvajte ga u posoljenoj vodi oko 60 minuta. Ako želite možete da koristite i drugu vrstu mesa, samo ga kuvajte malo više.
Zagrejte ulje i u njemu izdinstajte na sitno isečen mlad luk. Dodajte opran i oceđen pirinač i dinstajte 2-3 minuta.
Nakon toga dodajte na sitno isečen paradajz i očišćenu i na sitno isečenu koprivu.
Promešajte dobro. Dodajte začine - biber, alevu papriku i začin od povrća. Kuvajte još 2-3 minuta.
Ocedite od vode skuvano pileće meso i dodajte i njega.
Sipajte oko litar i po tople vode i kuvajte čorbu od koprive oko 30 minuta.
Sklonite sa vatre čorbu sa mesom i pripremite zapršku.
Umutite u maloj posudici jaje i dodajte kiselo mleko. Umutite ponovo i sipajte malo toplog bujona.
Promešajte zapršku i sipajte je u pileću čorbu. Dodajte so po ukusu i kašičicu maslaca.
Promešajte dobro i servirajte gotovu čorbu od koprive i mesa.
Nek vam je ukusno!