Način pripreme
Teleći rep skuvamo sa solju u ekspres loncu, ne manje od 50 minuta i odvojimo pažljivo od kostiju - meso sitno iseckamo.
Bujon procedimo i vraćamo meso u njega. Povrće sečemo: krompir na krupnije kocke, papriku na trake, beli luk na kružiće, luk sitno, a šargarepu izrendamo.
Ugrevamo ulje u dubokom toganju i prvo propržimo luk sa belim lukom, posle dodajemo papriku i šargarepu, a na kraju krompir. U međuvremenu začinimo biberom, alevom paprikom i solju.
Zapršku prebacujemo u šerpu, pripremljenu za čorbu, u bujon od mesa stavljamo drške mirođije, lovorov list, piment i čubar, dodajemo vodu do 4 litre i kuvamo dok ne bude gotov.
U tiganju od zaprđke pečemo brašno na kratko, dodajemo paradajz i mešamo dok se ne zgusne, stavljamo u već skuvane sastojke u šerpi i nakon desetak minuta čorba je gotova.