Način pripreme
Isečemo meso na komade i kuvamo na tihoj vatri (obavezno skidamo penu dok se kuva i kad se skuva procedimo ga).
Dodajemo prethodno skuvanu i isečenu džigericu i teleći bujon.
Isečemo šargarepu i pečene paprike i dodajemo ih u čorbu. Ostavljamo da se krčka dok povrće ne omekša.
U tiganj stavljamo maslac i ulje (maslac daje prijatan miris čorbi, ali dodajte i ulje u maslac, inače će brzo zagoreti) i propržimo bršano dok ne dobije zlatnu boju.
Skidamo sa vatre i stavljamo alevu papriku - nemojte je stavljati dok je tiganj na vatri zato što će zagoreti i biće gorka. Počinjemo da razređujemo zapršku sa ljutenicom i malo od buona iz kuvanog mesa i povrće.
Zaprška će dati gustinu tečnom delu jela, oblikovaće ga i poboljšaće spoljašnji izgled. Dodajemo zapršku u jelo, začine, so, vegetu i sitno iseckan peršun i nanu.
Ostavljamo da vri 10 minuta na tihoj vatri i dodajemo 2 pune šake pirinča.
Promešamo i nakon 5 minuta skidamo sa vatre i ostavljamo 10 minuta dok pirinač ne bude gotov.
Kurban čorbu serviramo toplu, po želji sa ljutom paprikom i sirćetom.