Način pripreme
Pačije vratove razmrznite i stavite ih u ekspres lonac. Dodajte 1 kašičicu soli i kuvajte ih najmanje 20 minuta, nakon što para počne da izlazi iz lonca.
Nakon toga izvadite vratove i očistite meso od kostiju - meso iskidajte na sitne komadiće, a bujon ocedite i prebacite u šerpu u kojoj ćete kuvati čorbu.
Naseckajte povrće na sitno. Samo beli luk naseckajte na trakice i sve zajedno sa mesom ubacite u bujon.
Dolijte vodu da dobijete količinu od 4 litra, dodajte univerzalni začin i ostavite da se namirnice skuvaju.
U posudi promešajte paradajz i fidu i dodajte ih u čorbu da se kuvaju desetak minuta (ako koristite konzervirani paradajz). Ako je potrebno, dodajte soli po ukusu.
Jaje i naseckani peršun umutite u dubokoj posudi i kada je čorba gotova, skinite je sa vatre i dodajte hladnu zapršku od jaja.