Domaći roščići

07/10/2019
"Ponekad vredi da čovek ustane ranije da bi se radovao izlasku sunca i da zamesi jedne ukusne roščiće "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano128
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 1 kg
  • kvasac - 20 g, svež
  • šećer - 1/2 supene kašike
  • so - 2/3 supene kašike
  • jaja - 3 komada, na sobnoj tempraturi
  • žumanca - 1 komad, za premazivanje
  • ulje - 100 ml
  • margarin - 350 g
  • sir - 250 g, ovčiji
  • voda - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac i šećer rastopite u vodi. Brašno i so pomešajte. Stavite u pleh i napravite udubljenje.

Ulje i jaja umutite i sipajte u udubljenje. Dodajte smesu sa kvascem i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Postepeno dodajte i brašno dok se potpuno ne integriše.

Na porcije dodajemo i margarin.

Mesite dok ne dobijete glatko testo, ostavite ga da nadoođe oko pola sata. Odlomite od lopte od testa, razvucite, izmrvite sir po sredini i uvijte.

Rošćiće poređajte u pleh i ostavite da nadođu 45 minuta na sobnoj temperaturi. Namažite žumancem i pecite u ugrejanoj rerni dok ne porumeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar