Način pripreme
Suvi kvasac možete prosejati sa brašnom. Možete i da ga rastvorite u mlakom mleku. Pravila sam obe varijante tako da svako može kako mu je lakše.
Prosejte brašno i napravite udubljenje. U udubljenje razbijte jaja. Dodajte navedene sastojke za testo i umesite testo koje treba da bude meko i elastično. Gotovo testo ostavite sa strane da odstoji 30-40 minuta.
Podelite ga na četiri dela. Od svakog razvucite list, ako je moguće kockastog obika, debjine oko 3-4 mm. Gotovu koru isecite na pravougaonije veličine priblžno oko 8/6 cm.
Na svako parče oštricom noža napravire 4-5 proreza, pazire da jedan kraj prema sredini sečemo, ali ne do kraja.
Od nadeva stavite jednako na sve komade, oko 1 kašiku. Uvijte roščiće u rolat, tako da prorezi ostanu na gornjoj strani.
Stavite uvijene rolate u pleh, obložen papirom za pečenje.
Namažite ih smesom od žumanca, pomešanog sa svežim mlekom i maslinovim uljem.
Po ukusu pospite semenkama. Ako vam se to ne dopada, ostavite ih čiste.
Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Roščiće pepcite dok ne porumene. Ja sam pekla sa ventilatorom.