Katme sa gaziranom vodom na saču

07/10/2019
"Znaćete da je dan za prejedanje, čim osetite prvu sočnu katmu "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije35
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano36
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • gazirana voda - 1 šolja
  • voda - 8 šolja, trapezna
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • ulje - 3 supene kašike
  • kvasac - 1/2 kockice, svež
  • brašno - koliko je potrebno za testo, gušće od onog za palačinke (oko 1.5 kg)
  • mast - ili kravlji maslac za premazivanje katmi
* merne jedinice

Način pripreme

Odvajamo belanca od žumanaca. U belanca dodajemo gaziranu vodu i sve druge navedene sastojke i mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu. Ostavljamo testo da nadođe.

Žumanca razredimo sa malo vode i koristimo da naprskamo sač pre svakog pečenja katmi.

Od nadošlog testa pečemo katme i svaku namažemo mašću ili maslacem, poređamo jednu na drugu da budu mekane.

Serviramo sa sirom, džemom ili medom i sa kiselim mlekom ili ajranom. Dobijamo veliku dozu - približno 35 srednjih katmi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar