Lincer keksići

07/10/2019
"Ko je rekao da se lincer kolači jedu samo tokom hladnih meseci, mnogo je pogrešio - ukusni su i poželjni tokom cele godine "
Priprema45 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno65 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano93
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • maslac - 250 g, kravlji
  • šećer u prahu - 200 g
  • jaja - 3 - 4 žumanca (u zavisnosti od veličine)
  • za slepljivanje
  • marmelada - kiselija (najbolje crvena)
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi prosejte brašno i šećer u prahu, napravite udubljenje i stavite žumanca. Isecite maslac na kriške i stavite oko žumanaca. Zamesite glatko testo.

Ako se mrvi, dodajte žumance, a ako je sutuacija obrnuta, dodajte brašno. Uvijte u foliju i ostavite u frižideru na bar 2 sata.

Nakon što izvadite iz frižidera, ostavite na sobnoj temperaturi oko 10-15 minuta, razvucite koru i isecite kalupima.

Keksiće pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 10-12 minuta ili dok ne porumene.

Pečene i ohlađene keksiće zalepite sa marmeladom i pospite šećerom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar