Čokoladni sorbe

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79603
13/10/2019
"Kako da se ne zaljubiš u desert koji se vadi iz zamrzivača i garantuje svežinu i uživanje "
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano15
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • braon šećer - 200 g, Muskovado
  • kakao - 50 g
  • instant kafa - 1 kašičica
  • cimet - 1 štapić
  • voda - 600 ml
  • liker - 2 kašike, čokoladni
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte šećer, kakao, kafu i cimet u dubokoj posudi i sipajte vodu unutra. Lagano stavite smesu da provri i čim provri kuvajte 5 minuta.

Sklonite s vatre i ostavite da se ohladi, izvadite štapić vanile. Stavite ohlađenu tečnost u zamrzivač na 2-4 sata.

Izvadite, sipajte u blender i mutite veoma dobro dok se ne dobije glatka smesa. Sipajte u izduženi kalup i zamrznite još 2 sata. Servirajte sorbe sa čokoladnim likerom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar