Domaći trouglovi sa nadevom od krema

14/10/2019
"Vadite lisnato testo, pravite krem i ... trouglovi su 90 % gotovi "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano29
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 800 g
  • belanca - 2 komada
  • za krem
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 2 supene kašike
  • kisela pavlaka - 1 šolja
  • kondenzovano mleko - 1 šolja
  • smeđi šećer - 1 šolja
  • vanila - 2 kesice
  • maslac - 2 supene kašike
  • za sirup
  • kompot - 1 komad po izboru /samo sok/
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutimo i u njih dodajemo brašno, šećer, maslac, kondenzovano mleko.

Dobijenu smesu mešamo na tihoj vatri dok se ne zgusne. Ostavljamo da se ohladi i pomešamo sa vanilom i kiselom pavlakom.

Lisnato testo sečemo na kockice i u sredini svake stavljamo od hladnog krema. Posle testo savijamo na dva dela i pritiskamo poi ivcama, tako da dobijemo trouglove. Namažemo ih belancem i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni.

Sok iz kompota stavljamo da provri i ostavljamo da se ohladi. Sa njime prelivamo pečene trouglove i stavljamo u frižider na jednu noć.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar