Način pripreme
Prvo počnite sa sirupom, pomešajte vodu, šećer i sok od limuna, kad provri kuvajte 5 minuta, ostavite sa strane da se ohladi.
U posudi pomešajte mekani maslac, šećer, jaja i kiselo mleko, mutite mikserom dok se ne dobije krem. Dodajte 1 šolju prosejanog brašna, pomešanog sa praškom za pecivo i vanilom, promešajte.
Postepeno dodajte prosejano brašno dok se ne dobije meko testo. Uvijte testo u streč foliju i ostavite tako dok ne pripremite nadev.
Oljuštite jabuke i izrendajte ih. Stavite ih u šerpu zajedno sa šećerom, cimetom i kuvajte na tihoj vatri, sve dok sok iz jabuka ne ispari.
Skinite šerpu sa vatre i dodajte krupnije iseckane orahe, promešajte i ostavite smesu da se olhladi. Od testa napravite loptice veličine jajeta.
Svaku lopticu spljeskajte u koru elipsastog oblika, u sredinu stavite 1 kašičicu nadeva, savijte koru u ovalnu lopticu velčine jajeta.
Poređajte loptice u pleh, obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.
Tople domaće keksiće sa nadevom do jabuka stavite u hladan sirup na 10 sekundi i odmah uvaljajte u kokosovo brašno.
Odlični domaći keksići za Božićnu trpezu.