Način pripreme
Sipajte žumanca i polovinu šećer u malu šerpu. Stavite na umerenu vatru i mešajte neprestano, dok se šećer ne istopi.
Dodajte i maslac, promešajte. Imajte u vidu, da ova smesa ne treba da provri, jer će se žumanca preseći. Zato ih samo zagrejte blago dok se ne ujedine sastojci.
U drugu šerpu sipajte preostalu količinu šećera i karamelizujte. Sipajte topli karamel preko smese od žumanaca. Treba ovde da budete veoma pažljivi jer smesa jako može da pokipi i možete da se ispečete.
Na kraju dodajte orahe (istucane) i ponovo promešajte. Sačekajte da se nadev ohladi.
Uzmite vafl koru i sipajte smesu od oraha, raspoređujući je pomoću špatule. Odozgo stavite drugu vafl koru i blago pritisnite potapajući.
Nakon što se domaći vafli potpuno ohlade, rasecite ih pomoću oštrog noža da se dobiju mali i za jelo veoma prijatni vafli.
Domaći vafli sa nadevom od oraha su sjajni!