Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Trouglovi sa kremom od vanile

Trouglovi sa kremom od vanile

Trouglovi sa kremom od vanile
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Nikada ne možemo da odolimo ovim trouglovima od lisnatog testa sa kremom od vanile"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 800 ml
  • žumanca - 3 komada
  • šećer - 120 g
  • kukuruzni skrob - 60 g
  • vanila - 2 komada
  • limun - 1 komad, kora
  • lisnato testo - 1 komad
  • šećer u prahu - za posipanje
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • ulje - 1 supena kašika
  • sveže mleko - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U kaserolu stavite žumanca, polovinu svežeg mleka i kukuruzni skrob. Mešajte metalnom žicom za mućenje dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica.

Dodajte ostalo mleko, šećer, vanilu i koru limuna.

Stavite na ringlu i kuvajte na niskoj temperaturi otprilike 8-10 minuta.

Isključite, sklonite koru limuna i ostavite da se vanilin krem ohladi.

Izvadite lisnato testo i isecite na kvadrate.

U jedan kraj stavite krem i zatvorite u trougao. Viljuškom pritisnite krajeve da krem ne bi iscureo za vreme pečenja.

Poređajte domaće trouglove u tepsiju obloženu papirom za pečenje, na rastojanju.

Namažite umućenim žumancem, svežim mlekom i uljem.

Pecite retro kolače u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne bude gotov.

Izvadite, ohladite i pre nego što servirate pospite šećerom u prahu trouglove sa kremom od vanile.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: