Način pripreme
U kaserolu stavite žumanca, polovinu svežeg mleka i kukuruzni skrob. Mešajte metalnom žicom za mućenje dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica.
Dodajte ostalo mleko, šećer, vanilu i koru limuna.
Stavite na ringlu i kuvajte na niskoj temperaturi otprilike 8-10 minuta.
Isključite, sklonite koru limuna i ostavite da se vanilin krem ohladi.
Izvadite lisnato testo i isecite na kvadrate.
U jedan kraj stavite krem i zatvorite u trougao. Viljuškom pritisnite krajeve da krem ne bi iscureo za vreme pečenja.
Poređajte domaće trouglove u tepsiju obloženu papirom za pečenje, na rastojanju.
Namažite umućenim žumancem, svežim mlekom i uljem.
Pecite retro kolače u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne bude gotov.
Izvadite, ohladite i pre nego što servirate pospite šećerom u prahu trouglove sa kremom od vanile.