Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Karpačo»Karpačo sa teletinom

Karpačo sa teletinom

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Karpačo sa teletinom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Tajna je u tome da pravilno nasečete teletinu, ostalo su sitnice"

Potrebni sastojci

  • teletina - 200 g, file
  • sok od limuna - 2 kašike
  • biber
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • parmezan - 55 g
  • peršun
  • limun - kolutovi za ukrašavanje
  • so
  • hleb - ćiabata ili fokača
* merne jedinice

Način pripreme

Oštrim nožem nasecite teleći file na veoma tanke trakice. Rasporedite ga u 4 tanjira.

Sok od limuna promešajte sa malo soli i bibera. Dodajte maslinovo ulje i tim dresingom prelijte meso.

Pokrijte ga i ostavite da se marinira na hladnom mestu najmanje 10-15 minuta.

Do teletine stavite listiće parmezana, pospite peršunom i ukrasite kolutovima limuna.

Poslužite karpačo sa kriškama hleba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: