Torta od šargarepa sa glazurom od pomorandže

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
15/10/2019
"Sve što ste čuli o torti od šargarepe - istinito je - čarobnog ukusa, veoma sveža i najvažnije - laka za spremanje "
Priprema35 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno95 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano203
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite pravougaonu posudu za pečenje veličine 33 sa 22 cm. Namažite dno sa malo maslaca i pospite brašnom.

U dubokoj posudi pomešajte brašno, šećer, sodu, cimet, karanfilić i oraščić. Zamesite ih dobro. U drugoj posudi umutite jaja u bujnu penu, a nakon toga dodajte i ulje.

Postepeno dodajte smesu od brašna i mutite dok ne dobijete ujednačenu masu. Vreme je da stavite suvo grožđe i šargarepe koje ste narendali na sitno rende.

Tako napravljeno testo se peče oko 60 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Za spremanje glazure treba da umutite krem sir sa pavlakom. Postepeno se dodaje šećer, kora pomorandže i cimet. Sipajte liker od pomorandže, mešajte i dekorišite tortu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar