Način pripreme
Fileti lososa se operu i čiste pincetom ako ima preostalih kostiju. Koža se ostavlja.
Isecite na komade i pospite solju, biberom, prstohvatom smeđeg šećera i suvim fino mlevenim mediteranskim zelenim začinima po ukusu (ruzmarin, bosiljak, majčina dušica). Po želji možete dodati i grubo mleveni čili. Na kraju poprskajte sokom od pola pomorandže i 1 kašikom maslinovog ulja.
Losos se ostavi da se začini pola sata.
Maslac i 1 kašika maslinovog ulja se zagreju u tiganju. Fileti lososa se stavljaju u zagrejanu masnoću sa kožom nadole oko 6 minuta, zatim se okreću i prže još 2 minuta na nižoj temperaturi.
Ako odlučite da pripremite lososa u rerni, zagrejte rernu na 160 stepeni sa ventilatorom ili na 180 stepeni sa uključenim gornjim i donjim grejačem. Pecite 15 minuta.
Losos sa glazurom od pomorandže je spreman! Piće je po vašem ukusu!
Prijatno!